NBS prodala još 40 miliona evra

Bez autora
Apr 26 2012

Narodna banka Srbije (NBS) i danas je intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu prodajom 40 miliona evra. Međutim, i pored ove intervencije dinar će sutra ipak biti slabiji za dve pare i pašće na najnižu vrednost od 111,8582 dinara za evro.NBS je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno 678,5 miliona evra, računajući i najnoviju intervenciju, kako bi obezbedila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa.

NBS prodala još 40 miliona evraNarodna banka Srbije (NBS) i danas je intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu prodajom 40 miliona evra.

Međutim, i pored ove intervencije dinar će sutra ipak biti slabiji za dve pare i pašće na najnižu vrednost od 111,8582 dinara za evro, saopštila je NBS.

NBS je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno 678,5 miliona evra, računajući i najnoviju intervenciju, kako bi obezbedila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa.

Tako će domaća valuta prema evropskoj na mesečnom novou biti slabija za 0,6 posto, a na godišnjem za 10,1 posto.

Indikativni kurs dinara prema američkom dolaru u četvrtak popodne je bio 84,5106 dinara za jedan dolar i za 0,1 posto jači u odnosu na prethodnu vrednost.

Domaća valuta je prema američkoj na mesečnom nivou slabija za 1,5 posto, a na godišnjem za 19 procenata, dodaje se u saopštenju NBS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik